Verden trenger tilgang til mer bærekraftig energi!

Energibrønner er miljøvennlige, bærekraftige og økonomisk lønnsomme. Ofte betaler de seg selv i løpet av noen år. Vi står til tjeneste, enten det er for et industrikompleks eller et familiehjem. Slik kan vi alle bidra til å høste mer av jordens ressurser – på den mest forsiktige, bærekraftige og miljøvennlige måten.

Hvorfor geoenergi?

Geoenergi er stillegående, utslippsfritt og har et minimalt inngrep i naturen. Det handler om å utnytte energien som allerede er lagret i bakken. Mer avanserte anlegg kan også deponere varme, slik at man både får varme og kjøling.

For mange gir det en ekstra trygghet å vite at man kontrollerer tilgangen på varme til eget bygg. Det er tross alt oppvarming som står for den aller største andelen av energibruken i husholdninger og bygg.

Energibrønner utnytter grunnvarme til oppvarming og/eller kjøling av bygninger ved bruk av en varmepumpe. Avhengig av byggets energibehov borer vi én eller flere brønner, ofte rundt 150–300 meter dype. Det er viktig å gjøre gode beregning av energibehovet, slik at antall brønner er riktig dimensjonert og man unngår å tømme grunnen for varme.

Selve energibrønnen har en forventet levetid på over 100 år, og det tekniske utstyret (varmepumpen) varer ofte i flere tiår før det må oppgraderes. Derfor er det viktig at man ikke tar snarveier som gjør at energilagre tømmes raskt, og anlegget derfor ikke fungerer.

Energibrønner er også en kostnadseffektiv måte å holde områder snøfrie/frostfrie i kalde årstider dersom det er behov på et idrettsanlegg, næringspark osv. Det er en god investering som kan forlenge den praktiske brukstiden på store utendørs arenaer og anlegg. Mulighetene er mange og lønnsomheten ofte overraskende god. Enda bedre – det er helt utslippsfritt og svært energieffektivt.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss!

Vi forstår at det kan være vanskelig å orientere seg og bestemme hva som er rett vei å gå for å dekke ditt energibehov. Seabrokers GeoEnergi har lang erfaring i planlegging, dimensjonering og etablering av energibrønner og tar gjerne en uforpliktende befaring. Vi er i daglig dialog med de beste utstyrsleverandørene i landet og sikrer at du får tilgang til den mest kosteffektive løsningen.

Vi er spesialister på boring av energibrønner og har ulike borerigger tilpasset behov og grunnforhold. I samråd med deg kan vi vurdere dine behov og komme frem til best mulig utnyttelse av grunnen din.