Nå har ConocoPhillips og Shell Technology Norway AS signert et utviklingsprosjekt sammen med SecurAlift AS for å ytterligere forbedre dette.

Det nye systemet med prosjektnavnet «Twister-II», skal kunne kontrollere og styre rotasjon og bevegelse i hengende last. Det nye systemet som utvikles skal i følge foreløpige beregninger kunne få en estimert svingkraft på opptil 10.000Nm.

Disse kreftene og pre-satte svingfunksjoner skal kunne fjernstyres via radiosignaler av kranfører, eller eventuelt flaggmann, og blant annet være utstyrt med både vektceller, kompass og gps, slik at man både kan låse last og rotere den kontrollert i ønsket retning.

«Twister II» systemet vil sammen med vår «Hookmate» fjernutløsende krok, kunne revolusjonere sikkerheten innen kran & løft-bransjen både innen hav, land og ikke minst havnevirksomhet verden over, og vil kunne eliminere mange farlige løfteoperasjoner for personell og utstyr.

SecurAlift AS er veldig stolte over å ha fått med to så tunge og profesjonelle aktører som Shell og ConocoPhillips med på laget, og sammen med lokale og nasjonale samarbeidspartnere på leverandørsiden, ser vi frem til et veldig spennende samarbeid og konstruktiv utviklingstid.