I tiden framover skal Johan, som er utdannet pilot med bakgrunn fra Norwegian og som prosjektleder for luftfart, beredskap og sikkerhet i Bodø kommune, ta et dypdykk inn i selvkjørende operasjon. Det nye teamet med operatører i Bodø skal jobbe tett sammen med Mobility Forus og leverandør av selvkjørende teknologi, Sensible 4 for oppstart av nytt kollektivtilbud i Nordlandsbyen i juni. Operatørene er ansatt i Mobility Forus sitt morselskap Boreal Travel AS.

Prosjektet eid av Smartere Transport Bodø er et nytt rutetilbud mellom hurtigbåtterminalen og Nordlandssykehuset. Det er et supplement til ordinær kollektivtransport med to selvkjørende kjøretøy av typen Toyota Proace. Rutetilbudet til hovedinngangen av Nordlandssykehuset har vært etterspurt blant befolkningen i en årrekke.

«Vi er svært glade for å ha Johan med på laget i Bodø. Han er en kjemperessurs for prosjektet og den perfekte vert ombord i kjøretøyene,» sier Linn Terese Lohne Marken, daglig leder i Mobility Forus.

«Med han på plass i kjøretøyene tror jeg det blir en ekstra god reiseopplevelse for passasjerene. Han har god innsikt i ny teknologi og har lett for å snakke med folk,» legger hun til.

Ved siden av vanlig jobb er Johan en pådriver for kulturlivet i Bodø. Gjennom eventbyrået LAIV AS arrangerer han festivaler, konserter, konferanser m.m..

En syretest for teknologi

Prosjektet er det første av sitt slag Nord for polarsirkelen. Gjennom høst og vinter skal teknologi og kjøreopplevelse virkelig få kjørt seg i hardt klima.

Se video av prosjektet her.