Fredag 25. september ble det arrangert pre-åpning av Egersund Energy Hub på Langholmen. Langholmen er en landfast holme i Egersund, eid av Bertelsen & Garpestad og Seabrokers, hvor det nå satses millioner på å bygge opp Norges største miljø innen vindenergi. Byggingen av de 8400 kvadratmeterne kombinasjonsbygg – spesialtilpasset offshore wind ble igangsatt på spekulasjon, men det er allerede – før ferdigstillelse mange signerte kontrakter, og en rekke bedrifter som gleder seg til å flytte inn 1. november når bygget skal stå klart.

Under pre-åpningen var alle disse, samt en rekke prominente gjester samlet. At Olje og energiministeren, næringsforeningen, en rekke bedrifter fra nær og fjern, akademia og en rekke politikere stiller opp på dette er et bevis på hvor Langholmens fremtid skal hen. Seabrokers har jobbet med utvikling av offshore industrien i snart 40 år, og har vært «all inn» på å danne et kompetansesenter for offshore wind siden dag en. Men at så enormt mange bedrifter og interessenter skulle møte opp på fredag helt fantastisk og beviser viktigheten ved å gjøre dette nå!! Nærmere 100 personer var tilstede og det ble holdt en rekke flotte presentasjoner av kompetansen som skal samles på Langholmen.

Vind-energi kommer, og vi må nå gå sammen for å «ta kompetansen på dette» til Norge, og vår region. Langholmen skal bli det sterkeste og beste kompetansesenteret for vindenergi i Norge, og vi skal sørge for at vi får norske underleverandører inn i industrien, at det norske energieventyret får en ny fot å stå på, og at vi i Norge kan bruke all den kompetansen vi har opparbeidet med over 50 års offshorearbeid til å bidra til all den utbyggingen som kommer til å skje på offshore wind rundt om i verden. Vi skal sørge for at vår kompetanse kan eksporteres, at Norge kan være en aktør og en leverandør av fremtidsrettede løsninger til hele verden – med base i Egersund!

Å få se en så kompetent og slagkraftig mengde personer samles på fredag var kjekt, og vi gleder oss til å gå stegene videre, og fortsette utbyggingen av Langholmen slik at Norge kan bli en viktig bidragsyter på offshore wind – over hele verden!