Fra midten av 2000 tallet og fremover ble Seabrokers Eiendom kjent for å bygge en rekke fremtidsrettede næringsbygg på spekulasjon. Byggene ble, grunnet fleksible og robuste løsninger utleid før de var ferdigstilt. Det er nå over 10 år siden, og mange trodde markedet for dette var borte.

Seabrokers Eiendom igangsatte i vinter byggingen av tilsammen 12.000 kvadratmeter kombinasjonsbygg på Vestre Svanholmen 3 – i sørenden av «Gullrekka». Arealet er fordelt på to tvillingbygg á 6000 kvadratmeter. Det ene bygget er solgt til og bygges for Norsk Kamstål og Vestbetong som skal ha dette bygget 100%.

Det andre bygget, eiet av Seabrokers Eiendom er på 6000 kvadratmeter hvorav 1500 kvadratmeter er kontorer og 4500 kvadratmeter er hall/ verksted. Dette blir bygget for Seabrokers Fundamentering og Seabrokers Havnekraner som tilsammen skal ha ca 50% av arealet. Som vanlig, når Seabrokers Eiendom bygger næringsbygg legges det stor vekt på kvalitet, miljø og langsiktig bærekraft. Bygget er et av få kombinasjonsbygg med energiklasse A, og er bygget i arkitektonisk særklasse, for å passe sammen med resten av gullrekka.

Seabrokers Fundamentering har boret energibrønner som skal forsyne hele bygget med vannbåren varme. Hvor mange Kombinasjonsbygg har vannbåren gulvvarme i verkstedet? Komfort og Energivennlighet går hånd i hånd i Vestre Svanholmen 3. Dette i tillegg til flere andre smarte løsninger, er med å bringer bygget til energiklasse A.

Uleiemarkedet generelt er nå i bedring, og skikkelige kombinasjonsbygg som dette, er virkelig i vinden. Bygget ble 100% utleid mens fundamenteringsarbeidene pågikk, og før støpingen av topplaten er påbegynt!

Seabrokers Eiendom er svært fornøyde med å være i gang med nybygg igjen, og det at det allerede er fullstendig utleid til solide, gode leietakere gjør det ekstra kjekt. De nysignerte leietakerne er Halfen, som flytter fra Hillevåg til Forus, og Nordic bulk som flytter fra Sandnes til Forus.  Med disse, sammen med Seabrokers Fundamentering, Seabrokers Havnekraner, Vestbetong og Norsk Kamstål danner det seg en ny fremtidsrettet industriklynge på Vestre Svanholmen. En industriklynge vi har stor tro på, og som tiden vil vise hva bidrar til i lokalområdet!

Seabrokers Eiendom heier på Forus, og er svært stolte over å ha bidratt til å utvikle Vestre Svanholmen til å bli det det er – og skal bli i fremtiden!

Om Nordic Bulk:

Nordic Bulk leverer fremtidens anlegg for knusing av stein. Alle deler av et samfunn trenger byggesteiner, og i norden bygges det som aldri før. Nordic Bulk bidrar til å møte fremtidens behov for byggestein ved å bygge anlegg som produserer på verdens rimeligste og reneste strøm, har komponenter som gir mindre nedetid, og er selvkjørende. I tillegg skal de vare til de har gitt deg solid overskudd i flere tiår – også litt til.

Om Halfen:

HALFEN er et av verdens ledende firma innen feste- og forankringsteknikk med hovedkontor i Langenfeld, Tyskland. De tilbyr i dag sine kunder over 20.000 produkter og gir tekniske løsninger for bruk i bygg og industri prosjekter.