Anvendelsesområder for jetpeler kan således være fundamentering til nybygg eller refundamentering av gamle bevaringsverdige bygg med setnings- og stabilitetsproblemer, støttemurer, sikring av byggegroper, tetting mot spunt, sjakter, kulverter, tetningsvegg i dammer og avfallsdeponier, sikring av tunnelhvelv med liten eller ingen fjelloverdekning, stabilisering av rasfarlige områder.
Ofte vil jetpeler være en gunstig løsning hvis tilgjengeligheten på plassen er vanskelig. Dessuten er produksjonen av jetpeler meget skånsom mot omgivelsene. Støynivået er lavt og vibrasjoner forekommer knapt.
Jetpeler er derfor svært godt egnet i byområder med boliger og kontorer hvor støyrestriksjonene er strenge og faren for setningsskader på nabobygg som følge av vibrasjoner er store.
Planlagt tunnel skal delvis føres gjennom løsmasser. Graving av åpen sjakt hindres på grunn av bebyggelse eller på grunn av sjaktens dybde. Spunting eller frysing er dyrt og risikoen for skader på omgivelsene er store.
Oppbygging av betonghvelv eller massivt «betongfjell» i løsmassepartiet gir ingen rystelser eller forandring av grunnvannstanden.
Uten at en forstyrrer trafikkbilde i nevneverdig grad, kan det etableres vegger i tunnelen. Deretter etableres et betong/stålbjelkesystem for bæring av veielement/jernbanesporet. Etterpå graves tunnelen mellom jetpelene delvis ut og en etablerer bunnplate. Kryssende vegs planumlinje justeres.